Stripes



Idag har äntligen kollektionsarbetet satt igång. Vi ska ju ha en modevisning den 12 maj på kulturmagasinet i Sundsvall och nu har vi satt igång med arbetet inför det. Jag har massor med idéer och vet redan saker jag vill sy. Det känns skönt att ha det klart för sig iaf. Nej nu blir det sängen. Natti.

Kavaj/top - H&M, byxor - Cheap Monday, skor - second hand

Chances are the fascination







Idag är det dags för en uppgift vi inte riktigt vet vad vi ska göra med. Vi har iaf inför den här dagen fått samla bilder, texter och annat på våran passion. Så vi får helt enkelt se vad det är vi ska göra.

Skjorta - hittad hemma på vinden, byxor - cm, skor - Nelly, handsmycke - Urban outfitters London

River Island





Är ganska så säker på att jag inte visat upp min kavaj som jag köpte i London. Inne på River Island hittade jag den iaf, och jag älskar att det är skinn på kragen. Snygg detalj.

Tuesday came and went



Idag är jag ledig. Fast ledigt tänker jag inte ta för jag har saker jag behöver jobba med. Dock är det skönt att kunna sitta vart man vill och jobba med vad man vill. Måste fixa med en uppgift vi har till imorgon och så kanske jag skissar lite på kollektionen, möjligtvis börjar på ett mönster. Vi får helt enkelt se vad som händer med dagen.

Tröja - Vila, byxor - Cheap monday, sjal - H&M, skor - second hand, bh - sytt själv

Only / april 11



Tre stycke finsaker som kommer in till Only i April. Gillar verkligen den vita tröjan som känns fräsch och enkel.

Back to school



Dags för skola nu. Frukost, lite mönsterkonstruktion och sen drar vi till Sundsvall för att ta ner våran utställning på kulturmagasinet. Den här veckan kommer nog bli rätt skön.

Nails



Idag kör jag på turkos/gröna naglar. Efter att en lång period mest vart inne på en naturlig look, med genomskinligt lack, har jag nu börjat lacka klorna med mera färg. Det får en liksom att glömma all den där förfärliga snön som ligger kvar ute på marken.

Blowing like the wind





Vilket sjukt väder det har vart den här veckan. Ena stunden snöar det, ansda regnar det och på det så blåser det en hel massa. Idag har jag draperat klart min kavaj och börjat drapera på min klänning. Så himla kul nu när man kommit in i det. Kan slänga upp några bilder på vad jag håller på med, sen.
Poncho - Only, skor - Nelly, örhänge - egengjort

Nelly dress



Dundersnygg klänning från Nelly. Gillar det där med assymetriskt. Jag funderar fortfarande på vad jag ska ha på mig imorgon. Lär väl bli som vanligt att man står i sista stund framför klädhästen och väljer. Sy något skulle inte sitta fel men det hinner jag inte för allt i världen. Nej nu: frukost.

110323



Skjorta - Vila, bh (som skymtar under) - sytt själv. God natt folket, imorn väntar ännu en dag med drapering. En lång sådan.

Morning after dark



Godmorgon världen. Idag blir det till att fortsätta med drapering. Igår fick vi göra grundliv och de resterande tre dagarna ska vi göra kjol, kavaj och klänning. Spännande. Får dock se hur det går för mig som ska vara klantig och göra fel stup i kvarten. Det har liksom blivit ett kännt fenomen att Louise gör alltid nåt roligt fel..

Inspiration



Massa inspiration från Kim Hagelinds ss 11 kollektion. Så himla bra (och nödvändigt) att fylla på med inspiration till kollektionen vi ska sy. Längtar..

Water melon





Ännu ett nytt nagellack från Pieces i samlingen. Det är här nagellacket får mig att längta till sommaren. Dels för färgen, dels för namnet, Watermelon.

Crochet



Virkat är något som verkligen kommer när våren och sommaren börjar infinna sig. Här är tre finfina plagg från Only. Den virkade västen skulle inte vara helt fel att ha i garderoben.

New shoes





Hittade på ett par riktiga gåbitar inne på Myrornas i helgen. Björn Borg, 100 spänn. Ett kap.

Goodafternoon



En liten hälsning såhär på eftermiddagen/kvällen. Hoppas allt är bra med er!

Nude



Ska snart ta bussen in till Sundsvall nu. Tar med mp3n och nåt att skissa på för att inte gå under. Skjorta - Lindex, byxor - CM

110319





Sjal - H&M, blus från vinden, halsband - Pieces och skor second hand. Imorn åker jag till Sundsvall och älskling. God natt.

In love



Idag har vi kroki, så jag kommer alltså att stå hela dagen och måla av en naken människa. Jag har ingen vidare lust till det idag, men jag vet hur nyttigt det är och hur mycket träning jag får.
Förövrigt älskar jag min nya hatt och mina nya brillor. Kommer överanvända dom som tusan i vår och sommar.

Transparant





Ja, här har vi bildbevis på hur jag såg ut igår. Svart från topp till tå. I skjorta från Vila, byxor från Cheap Monday, body från Urban Outfitters i London och armband (på vardera arm) från Dorothy Perkins i London.

Guess what



En annan sak jag köpte i London. Älskar mönstret i all Miumiu-anda. Kan ni gissa vad det är för något?

Hand jewellery







Mitt nya handsmycke som jag köpte inne på Urban Outfitters när jag var i London. Har letat efter något liknande ett tag så jag kan bara säga en sak; Finally!

Twins?



Idag har jag haft på mig en blå skjorta från Only, byxor från Cheap monday och skor och ring från Scorett. Det komiska var att när min vän Jannike klev in på frukosten i morse insåg vi att vi klätt oss nästan identiskt..

Mornin



Hej och godmorgon. Fasen vad pigg man är när det är såhär ljust ute. Det är inte ens så illa när klockan ringer 06.40. Mår bättre idag också, hoppas på att den här förkylningen bara är kortvarig. Idag ska jag skissa och försöka fundera lite till kollektionen vi ska göra, sen ska jag även ha individuellt samtal med vår lärare.

Green green green



Nytt nagellack från Pieces, i färgen Jady Jade. Är så grymt sugen på vårigare färger på naglarna. Älskar designen på flaskorna också. Himla snyggt.

Hej från London





PUH, är helt slut och mina fötter kan nog inte bli mer döda än såhär. Har vart ute på Oxford street och shoppat från tio till halv fem. Så nu ligger jag utslagen på sängen och bara tar igen mig. Laddar upp energin liksom. Har shoppat en del också, men det visar jag sen, alternativt när jag kommer hem.

Nicepants



Pax för dessa byxor från Proenza shoulers höst/vinter-kollektion för nästa år.

Pants by me



Bild från vår modevisning i februari. Tror inte jag visat nån bild på byxorna jag sydde i höstas. Om det inte syns har de en sned dragkedja där fram.

Blue dabadeedabadie





Blå härlig skjorta från Only. Älskar de snygga detaljerna och att den är i två olika material. Den känns som vår.

Get the look





Bild 1: Linne 140 kr, shorts 480 kr, skjorta 260 kr.

Bild 2: Klänning 280 kr, top 160 kr, kjol 280 kr.

Alla plagg från Only.

Time for sunglasses







Solglasögon inhandlade på Lindex. Brukar ha svårt att hitta brillor jag gillar men dessa satt mitt i prick.

Knitted with glitter





Ny tröja från H&M. Det var inte meningen att den skulle hamna i min garderob men det gjorde den tydligen.. Gillar att den är transparant och stor.

Detalj



Gårdagens detalj. Klockan utanpå skjortärmen. Hej och hå. Nu sitter jag nog på tåget på väg till arlanda (förprogrammerat inlägg). Får jag gissa så har jag nog somnat med tanke på det tidiga klockslag jag klev upp.

Packing



Har hållt på att packa kvällen lång. Eller kvällen lång, jag slänger oftast med lite grejer bara. Vilket ofta resulterar i att jag får med mig alldeles för mycket. Men hellre för mycket än för lite enligt mig. Ska snart krypa till kojs eftersom jag ska upp 04.45 imorn (kill me). Iaf har jag förprogrammerat lite inlägg som kommer ploppa upp medan jag är borta. Men jag tar nog med mig datorn så kan hända att det kommer ett och annat inlägg från London också. Hasta la pasta.

This is the time to be more than a name



Sitter i mitt älskade fönter. Det måste vara den bästa platsen i hela vida världen. Funderar. Resfeber, trötthet, uttråkad. Vet inte vad det är men nåt känns inte helt rätt. Eller förresten, jag tror jag vet vad det är. Är bara rädd att falla tillbaka, jag vill inte känna som förut, men det känns som att det inte bådar gott. Jag biter ihop och hoppas att allt löser sig till det bästa. Det här året kanske det blir rätt.

All star





Köpte mig ett par Converse igår. Har fundrat på om det skulle bli ett par vita eller svarta, men svarta drog det längsta strået. Vite får det bli nästa gång.

110308



Hej Sex and the City på tvn. Idag har jag iaf haft en liten shoppingdag. Som sved mer för min plånbok än vad det var tänkt. Men det blev iaf lite shoppande och en entimmesfika med mig själv och min bok. Skönt.

All the right friends in all the ringt places









Bilder från en festlig kväll med melodifestivalen och utgång. Älskade vänner.

Robyn hat





Jodå, this is a first. Jag har aldrig köpt en hatt förut så det här fick bli första gången. Från Monki och gick loss på 180 riksdaler. Jag är helnöjd.

Safety pin



Dagens detajl är två stycke säkerhetsnålar.

Mixed





Gillar det där med materialmixer. Stickat, skinn- och mockaimmitation. Idag är en slappis dag och det är så himla behövligt.

Shoes / Proenza shouler





Färg färg färg. Skor från Proenza Shoulers höst/vinter-kollektion. pic. jakandjil.com

Only summer 2011







Härliga bilder från onlys sommarkollektion. Kan inte längta längre till vår och sommar nu alltså. Som tur är åker jag iväg till London på torsdag så lite mer värme blir det då.

Only / mars 11



Vårnytt som kommer in i Only-butikerna i mars. Är riktigt sugen på de vita byxorna och skärpet till vänster. Ska spanas in. Definitivt.

Underwear





Det här är bland det roligaste jag gjort. Här har ni bilder på underkläderna jag sydde igår. Är pepp på att köpa massa fina spetsar och andra tyger och sy ännu mer. Dock är det så svårt att hitta underklädestyger. Finns mest på nätet.

Feathers and beads





Har sytt underkläder hela dagen lång idag. Så himla kul att jag har producerat på löpande band. Tre trosor och tre bh:ar blev det. Ska visa bild på det. Imorgon kanske.

Poncho - Only, halsband - Lindex

Gray / nails





Har länge vart inne på att köpa grått nagellack (sen ett år kanske?) men av någon anledning har det inte blivit av, tills helgen. Provade på H&Ms egna. 39,50 kr. Gillar verkligen gråfärgen på det.

Nu: Iväg till Sundsvall för pressvisning och vernissage på våran utställning på Kulturmagasinet.

RSS 2.0